Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Patatesli Tavuk Sote Yapımı

Patatesli Tavuk Sote Yapımı

Patatesli Tavuk Sote Malzemeleri ;

  • 4 adet patates
  • Yarım kg kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 kırmızı 1 yeşil biber
  • 1 paket mantar

 

Beşamel için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı süt

 

Patatesli Tavuk Sote Hazırlanışı;

Patatesli Tavuk Sote hazırlanmaya Geçelim…

Patatesler birer parmak kalınlığında kesilir. Her bir patates 4 dilim olabilir, büyüklüğüne bağlı olarak. Zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber ve kekik karışımı her iki tarafına da fırça yardımı ile sürülür.

180 derece fırında pişirmeye alınır. Mantarlar ince doğranıp suyunu çekene dek pişirilir. Ayrı bir yerde tavuklar doğranıp suyu çektirilir. İçerisine biberler eklenip biraz kavrulur. Pişen mantarlar ve tuz da eklenip kenara alınır.

Beşamel sos için tereyağı ufak bir tencerede eritilir. İçerisine un ekleyip rengi değişene kadar kavrulur. Süt ve tuzunu da ekleyip fokurdayana kadar pişirilir.

Fırından çıkan patateslerin üzerine tavuklu harç paylaştırılır. Beşamel sos gezdirilir. Kaşar dilimleri ile fırına verilir. Kaşarlar eriyip rengi kızarana kadar pişirilir.

Afiyet şifa olsun…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.