Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi
10.10.2024
4
A+
A-

Islak kek tarifi sizlerle. Klasik tatlardan sıyrılıp sıra dışı tatlara yönelmek isteyebiliriz. Bu hem soframızı donatacak bir görünüm yakalamamıza fırsat sunacak hem de damak zevkimizi farklı boyutlara taşıyacaktır. Islak kek de farklı görünümü ve yoğun lezzetiyle ön plana çıkmaktadır. Bildiğimiz keklerde yer alan kuru görünüm ve tat yerine ıslak kek ağızda dağılan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple yemesi de bir o kadar keyiflidir. Islak kek tarifi ev hanımları tarafından oldukça araştırılan ve bilgi almak istedikleri tariflerin başında gelmektedir. Kimi zaman browniyle karıştırılan ıslak kek, browniye göre daha ıslak yapıdadır. Yazımızda ıslak kek tarifinin malzemelerine ve nasıl hazırlandığına değineceğiz. Tarife geçmeden önce yemek tarifleri hakkında detaylar için sitemizi ziyaret edin.

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Islak kek yapımı kadar ıslak kekin malzemeleri de bir o kadar merak edilen konulardan biridir. Bunun başlıca sebebi ıslak kekin bol malzeme içeren bir tarif olduğu yönündeki yaygın görüştür. Oysaki ıslak kek yapımı oldukça pratiktir. İşte, ıslak kek malzemeleri:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için;

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • Ceviz

Islak Kek Tarifi Hazırlanışı

Islak kek hazırlanışı için ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılmalı ardından süt, kakao ve sıvı yağ eklenerek çırpılma işlemine devam edilmelidir. Bu karışımından bir su bardağı ayırarak kekimizi ıslatmak için saklamalıyız. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Oluşturduğumuz malzemelerle hazırlanan kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecedeki fırına konur ve yaklaşık 35 dakika kadar pişirilmeye bırakılır. Kek pişerken üzeri için ayırdığımız karışımı bir tavaya alarak üstüne süt ilave ederiz; ocakta 5 dakika kadar kaynatırız. Fırından çıkan keki yaklaşık bir 10 dakika kadar bekletip dilimleriz. Üzerine ılıyan sosu her yere eşit gelecek şekilde dökeriz. Daha sonra cevizlere kekin üzerine serpiştiririz. Dilerseniz farklı süsleme alternatiflerinden de yararlanabilirsiniz. Kekin sosu iyice çekmesi için 2-3 saat dinlendiririz. Daha sonra kekimiz servise hazır olacaktır.

Kaç kişi: 8-10 kişilik

Hazırlanış süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.